Otkriti Sebe - laž u konačnici uvijek dovodi do istine !


Ako ste osoba koja ima naviku da često okrivljuje sebe zbog nečega što smatrate; greškom, propustom, grijehom, sebičnošću, ovisnošću i tako dalje..tada pomno pročitajte ovaj tekst koji će vas navesti da ipak malo drugačije gledate na sebe i ono što vam se događa.

Svi mi činimo greške prolazeći kroz ovo životno putovanje prepuno iskustava koja nas stavljaju na mnoge kušnje i testiranja naših sposobnosti; fizičkih, intelektualnih i duhovnih. Mnogi, to jest većina ljudi na ovome svijetu nažalost poklekne pred životom, shvaćajući ga preozbiljno i prihvaćajući ga kao ultimativnu stvarnost gdje se rođenje smatra početkom a smrt krajem priče o životu. Nitko ne zna što dolazi poslije života i to je jedan od temeljnih strahova svake osobe na ovoj planeti.

Upravo iz toga neznanja o svome izvornome porijeklu i smislu postojanja se rađaju svi ostali strahovi koji nas prate kroz život. Neznanje je plodno tlo za usvajanje krivih uvjerenja koje u nas usađuje okolina u kojoj odrastamo i živimo. Lažni ideali i principi koji su usađeni u našu podsvijest čine nas žrtvom osobnih uvjerenja po kojima stvaramo duboka podjeljenja unutar sebe.

Ovisno o trenutnome  raspoloženju koje je također izvještačeno i uvjetovano našim uvjerenjima ,mi sebe prepoznajemo u sljedećim oblicima; dobra osoba, loša osoba, uspješna osoba, neuspješna osoba, pozitivna osoba, negativna osoba, voljena osoba, nevoljena osoba..i tako u nedogled..No temeljna istina je da mi nismo niti jedno od toga, niti jedna od tih osobina ne postoji izvorno u nama, one  su isključivo proizvod našega neznanja i krivih uvjerenja. Jednom kada se uzdignemo iznad neznanja i oslobodimo se krivih uvjerenja sve te umišljene osobine će nestati, baš poput tame koja nestaje u onome trenutku kada upalimo svijetlo.

Ako sumnjate u istinitost ovoga što pišem, predlažem vam da učinite jedan mali test unutar sebe kako bi dobili uvid u iluziju koju stvara vaš um.

Dakle, ako imate bilo kakav problem ili  nešto što vas trenutno opterećuje, sjednite u miru i promotrite to nešto. Budite svjesni sebe i problema u isto vrijeme te pokušajte umno proizvesti onaj osjećaj koji bi prevladavao u vama da taj problem ne postoji, potrudite se što dublje ući u tu misao gdje se nalazite bez ijednog problema u vašemu životu, upotrijebite svoju maštu kako bi si to što realnije vizualizirali i pobudili stvaran osjećaj slobode u vama.

Ako uspijete barem i na trenutak otkloniti svoje probleme putem svoje mašte, u vama će se probuditi osjećaj slobode identičan onome koji bi osjećali kada bi vaši problemi i uistinu bili otklonjeni iz vaše stvarnosti. To vam jasno govori da problem ne postoji nigdje drugdje osim u vašoj percepciji koja je uvjetovana mnogim krivim uvjerenjima što izviru iz vaše podsvijesti, drugim riječima vaša duboka uvjerenja kojih ste nesvjesni su uzrok svega što proživljavate. Zbog tog je potrebno da razotkrijete sebi sva svoja uvjerenja i da ih se oslobodite, jer uvjerenje je  uvijek i isključivo ograničavanje istine.

Pokušajte tokom dana što češće biti svjesni sebe i onoga što proživljavate, promatrajte život koji se odvija oko vas i unutar vas, promatrajte sva svoja uvjerenja i emocije i pokušajte da se ne identificirate sa ničim osim sa onim osjećajem Sebstva koji se nalazi u promatraču koji promatra.

Jednom kada postanete svjesni da je promatrač unutar vas vaša jedina istinska realnost spoznati ćete osjećaj vječnosti i nepromjenjivosti kao svoju ultimativnu stvarnost a svi vaši problemi i emocije biti će prepoznati kao iluzija. To ne znači da problemi automatski više neće postojati u vašoj fizičkoj realnosti, to samo znači da se vi više jednostavno nećete poistovjećivati s njima, tek s vremenom oni će uistinu nestati i iz vaše fizičke realnosti, jer realnost koju trenutno proživljavate se mora otpetljati do kraja, ona ne može tek tako nestati , no od trenutka ove spoznaje ti 'problemi' su posljednji u vašemu životu, od te točke vi kreće svijesno da kreirate svoj život.

Dopustite sebi greške u svojim koracima, neokrivljujte se zbog nečega što smatrate svojom nesavršenošću, otpustite sve osjećaje krivnje koje vučete iz prošlosti, zaboravite na sve propuste, ne razmišljajte o propalim vezama i počnite da volite sebe, jer sve to što vas muči je proizvod vašega neznanja; sve vaše greške, propusti, neuspjesi, laži i prevare su ništa drugo nego posljedica vaših strahova i krivih uvjerenja.

Razmišljajte o ovome svaki trenutak, toliko dugo koliko je potrebno da vaše razmišljanje postane vaša spoznaja, napišite si afirmaciju koju ćete si izgovarati što je više puta moguće tokom dana. Na taj način vi ćete transformirati sadržaj vaše podsvijesti i zamijeniti vaša kriva uvjerenja s onim koja su identična vama. Vi, ja i svaka druga Duša na ovome planetu posjedujemo najuzvišenije kvalitete koje će nas uzdići u stanje Svijesti za koje nismo ni znali da postoji, tamo ćemo otkriti pravu istinu o sebi, tamo gdje sve želje prestaju jer jednostavno više neće postojati nešto što bi se moglo poželjeti a da već ne postoji u nama.

Nešto za razmišljanje :)


ZNAŠ LI TKO SI !?
Da li si ikada uistinu potražio sebe..
da li si se ikada sreo..
da li si imao prilike da se upoznaš..!?
Osjećaš li svoje biće..
osluškuješ li svoje srce..
promatraš li svoje misli..
da li slušaš svoje riječi..!?
Živiš li ono što želiš..
ili ono što misliš da moraš..
živiš li uopće..!?
znaš li kuda ideš..
kojim stazama koračaš..
koristiš li tuđe staze..
ili pak svoje gaziš..!?
kuda idu tvoje misli..
gdje te vuče tvoje srce..
ti putniče kroz život, znaš li..!?
Ako neznaš tada pitaj..
al ne pitaj bilo koga..
pitaj Sebe prije svega..
kad pitaš Sebe Ti pitaš Boga..!!!
Namaste
Anđelko Katinić

Namaste

Anđelko Katinić

Pratite Vitae Est i na Facebook stranici








Primjedbe