Stvorite svoju stvarnost - želite li živjeti svoje 'snove', tada morati znati ovo.. !



Od mnogih umnih sposobnosti koje posjedujemo jedna je uistinu posebna i moćna, no nažalost upravo ona je najviše zanemarena i napuštena jer smatramo ju nečime što predstavlja nezrelost, nešto što je samo osobina djeteta, nikako odrasle osobe. To nešto je naša mašta, naš najkreativniji i najkonstruktivniji misaoni proces, ostavljen i zaboravljen na marginama našega uma.

Vrijeme u kojemu živimo nameće nam logiku kao jedini ispravan način razmišljanja, u suprotnome nam prijeti opasnost od neuspjeha, bilo da je to u obiteljskom, poslovnom ili društvenom aspektu življenja. Za mnoge logika predstavlja ozbiljnost i staloženost koji su neophodni ukoliko osoba želi biti uspješna u svim poljima svoga života, dok mašta predstavlja neozbiljnost te je osobina sanjara koji život shvaćaju suviše olako.

No životi osoba kao što su u prošlosti bili primjerice Albert Einstein i Nikola Tesla ili u današnje doba recimo J.K. Rowling, autorica i pisac svjetskoga bestsellera Harry Potter, no i mnogi mnogi drugi 'sanjari' iz svih područja djelovanja potvrđuju nam da je upravo mašta ta koja nas vodi do velikih stvari.

Onaj koji koristi samo logiku vječito korača već utabanim stazama! Vođena uglavnom strahom kojega smatra racionalnošću takva osoba se ne usuđuje 'eksperimentirati' i na taj način njezin život ostaje bez radosti. Upravo to je 'krvna slika' svijeta u kojem živimo, gdje ljudi dopuštaju strahovima da im oduzmu radost življenja koji donosi mašta, koja je pak tvorac svega što nas okružuje.

"Logika će nas odvesti od A do B, mašta će nas odvesti svukud"
- Albert Einstein -

Mašta je maestralni arhitekta u svakome od nas, ona je Božanska osobina i veliki dar, ima moć da unosi bogatstvo u naš život, onaj koji ju otkrije u sebi zasigurno će spoznati pravu radost življenja. Sva naša kreativnost izvire iz naše mašte, a svi mi znamo koliko je kreativnost bitna za kvalitetu našega života, ona nas obogaćuje u svakome smislu i unosi 'boje' u našu svakodnevnicu. No ono što je najbitnije, naša mašta stvara svijet u kojemu živimo i oblikuje sav naš život.

Promatrajući ljude oko sebe ne mogu a da ne primijetim kako je kod većine nestalo osmjeha sa lica te kako su im oči odsutne, to mi govori kako većina svoju tišinu provodi brinući brige, što je posljedica preozbiljnog shvaćanja života i gubitak sposobnosti maštanja te vjerovanja u ono o čemu se mašta. Uistinu je žalosno provesti život u umišljenim strahovima koji nas čine nesretnima, na taj način mi sami stvaramo svoju nesreću i odbijamo biti sretni apsolutno nesvjesni kako smo mi sami tvorci svoje stvarnosti.

Kada bi čovjek shvatio da strah od siromaštva stvara siromaštvo; strah od bolesti stvara bolest; strah od smrti stvara smrt; strah od tuge stvara tugu...i tako dalje, kada bi to uistinu shvatio i spoznao to kao istinu te odbacio svoje iluzorne strahove, sve to od čega je strahovao jednostavno bi nestalo iz njegova života. Upravo ti strahovi ne dozvoljavaju čovjeku da mašta i što je još važnije da vjeruje u svoju maštu, jer mnogi koji zapravo i umiju da maštaju ne umiju da vjeruju te tako njihova mašta ostaje samo misao. Vjera je ta koja maštu prenosi u stvarnost!

"Vjera posjeduje moć da svaku laž pretvori u istinu i svaku istinu u laž, ona je ta koja određuje našu stvarnost"
- A. Katinić -

Vjera oživljuje maštu i oblikuje stvarnost. Svo bogatstvo ili siromaštvo, sreća ili tuga su posljedica onoga što je duboko uvjerenje osobe, ono što nosimo u sebi kao istinu je ono što jesmo i što živimo.
Onaj koji to shvaća svjestan je snage koju mašta posjeduje, jer sve ono što želite u svome životu mora biti konstruirano u vašoj mašti, zbog toga ne dozvolite da vaše misli budu okupirane brigama, jer to samo stvara nove brige u vašemu životu.

Vjerujte u sebe i u svoju maštu, vjerujte u to da ste vi kreator svoje stvarnosti, vjerujte u Boga koji je u vama i koji kroz vas djeluje i ne dozvolite vašoj logici da vam više ikada oduzme tu mogućnost vjerovanja, jer vaša mašta i vaša vjera su ono što kreira život koji živite a logika je ono što vas navodi da živite u već kreiranom sistemu koji vam oduzima slobodu življenja. Ne dozvolite da budete zatočenik u tamnici koju ste izgradili svojim strahovima i ograničenim uvjerenjima, izdignite se iznad laži i postanite kreator svoje stvarnosti. Ono što živite vaš je izbor!

"Nije sve djelo sudbine, zapravo je sudbina djelo naših dubokih uvjerenja. Što znači da nije sudbina ta koja određuje naš život, mi smo ti koji određujemo svoju sudbinu"
- A. Katinić -




Namaste

Anđelko Katinić

Pratite Vitae Est i na Facebook stranici

Primjedbe